Een project van

Bouw gestart deelplan Strauss en Chopin in Berckelbosch Eindhoven


In Berckelbosch is vandaag, met het uitgraven van het terrein voor de fundering, het startsein gegeven voor de bouw van maar liefst 71 energieneutrale woningen. Ballast Nedam Development ontwikkelt deze stadsvilla’s in jaren 30 stijl in de geliefde Eindhovense wijk Berckelbosch. De realisatie is in handen van Ballast Nedam Zuid. Over ongeveer ruim een jaar kunnen de eerste gelukkige kopers van deelplan Strauss en Chopin hun nieuwe droomhuis in Berckelbosch betrekken. Deelproject Chopin Les Deux is voortvarend in verkoop gegaan en nieuwe deelfases van Berckelbosch worden voorbereid.

Berckelbosch is een volwassen wijk
Berckelbosch is volop in ontwikkeling en een groot deel is al klaar. De totale gebiedsontwikkeling bestaat uit 950 woningen waar de komende jaren nog ongeveer 330 energieneutrale en Nul-op-de-Meter woningen worden ontwikkeld. Met volwassen groen, ruime straten, mooie hagen en speelruimte voor kinderen voelt de wijk compleet. Het comfort van de 21e eeuw en de subtiele architectuur van de jaren 30 maakt de woningen zeer gewild. Berckelbosch is stedelijk gelegen nabij de stadsring van Eindhoven, dagelijkse voorzieningen liggen op loopafstand.

Chopin en Strauss
Om de totaalvisie achter de wijk te benadrukken worden op voorhand bewuste keuzes gemaakt. Karakteristiek voor de woningen van deelplan Chopin zijn de ingetogen oprijlanen. Deze privé-lanen worden afgesloten met een eigen hek; extra veilig voor kinderen, huisdieren en levert bovendien veel privacy. Voor een sfeervol straatbeeld bij deelplan Strauss zijn de voortuinen groen aangekleed met hagen en de overgangen van openbaar naar privéterrein bestaan uit zorgvuldig ontworpen groene erfscheidingen. Alle woningen zijn bijzonder energiezuinig dankzij de goede isolatie. Met behulp van warmtepompen, warmte-terugwinning en zonnepanelen is het zelfs mogelijk om deze compleet energieloos (NOM) te maken. Bovendien worden alle woningen gasloos gebouwd. Volledig klaar voor de toekomst.

Duurzaamheid, Gezondheid en Biodiversiteit
Ballast Nedam Development hecht veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit. Daarom zijn wij ambassadeur van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. De woningen worden standaard energieneutraal en gasloos opgeleverd. Elke woning wordt uitgevoerd met een lucht-waterwarmtepomp en zonnepanelen. Naast lage energielasten biedt dit bovendien het voordeel van extra financieringsruimte. Ook kan voor het ventilatieconcept Pure Air worden gekozen. Pure Air zorgt voor schone binnen lucht. Het filtert fijnstof en regelt een optimale luchtvochtigheid en bevordert hierdoor de gezondheid van de bewoners.

Daarnaast wordt de biodiversiteit in de wijk bevorderd. Samen met Vogelbescherming Nederland en Zoogdiervereniging is gekozen om duurzame inbouwstenen voor vogels en vleermuizen in de woningen op te nemen en worden bewoners bewust gemaakt en gestimuleerd om de biodiversiteit te bevorderen. Zo ontvingen de nieuwste bewoners van Berckelbosch onlangs, bij de oplevering van hun nieuwe woningen, een vogelpakket samengesteld door Vogelbescherming Nederland.
 

 


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken