Een project van

Bouw gestart Chopin les Deux


In Berckelbosch is vandaag, met het onthullen van het bouwbord, het startsein gegeven voor de bouw van 28 luxe en energieneutrale woningen. Ballast Nedam Development ontwikkelt deze stadsvilla’s in jaren 30 stijl in de geliefde Eindhovense wijk Berckelbosch. De realisatie is in handen van Ballast Nedam Zuid. Over ruim een jaar kunnen de eerste gelukkige kopers van deelplan Chopin les Deux hun nieuwe droomhuis in Berckelbosch betrekken. Deelproject Chopin Les Deux is snel en succesvol verkocht en er worden nieuwe deelfases van Berckelbosch voorbereid die binnenkort op de markt komen.

Berckelbosch is een volwassen wijk
Berckelbosch is volop in ontwikkeling en een groot deel is al klaar. De totale gebiedsontwikkeling bestaat uit 950 woningen waar de komende jaren nog ongeveer 300 zeer duurzame woningen worden ontwikkeld. Met het volwassen groen, ruime straten, mooie hagen en speelruimte voor kinderen voelt de wijk compleet. Het comfort van de 21e eeuw en de subtiele architectuur van de jaren 30 maakt de woningen zeer gewild. Berckelbosch is stedelijk gelegen nabij de stadsring van Eindhoven, dagelijkse voorzieningen liggen op loopafstand.

Chopin les Deux
Om de totaalvisie achter de wijk te benadrukken worden op voorhand bewuste keuzes gemaakt. Karakteristiek voor de woningen van deelplan Chopin les Deux zijn de krachtige gevels en zorgvuldige accenten in de architectuur. Accenten als topgevels afgewisseld met lichte erkers en bijzonder metselwerkcomposities maken de jaren ’30 uitstraling compleet. De architectuur is in handen van  Weusten Liedenbaum Architecten uit Arnhem.
Voor een sfeervol straatbeeld en bevordering van de biodiversiteit zijn deelplan Chopin les Deux de voortuinen groen aangekleed met hagen en de overgangen van openbaar naar privéterrein bestaan uit zorgvuldig ontworpen groene erfscheidingen. Alle woningen zijn bijzonder energiezuinig dankzij de goede isolatie en met behulp van warmtepompen, warmte-terugwinning en zonnepanelen zijn alle woningen energieneutraal. Bovendien worden alle woningen gasloos gebouwd. Volledig klaar voor de toekomst.

Duurzaamheid, Gezondheid en Biodiversiteit
Omdat wij veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit hechten zijn wij ambassadeur van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. De woningen worden standaard al energieneutraal en gasloos opgeleverd. Ook kan voor het ventilatieconcept Pure Air worden gekozen. Pure Air zorgt voor schone binnen lucht. Het filtert fijnstof en regelt een optimale luchtvochtigheid en bevordert hierdoor de gezondheid van de bewoners.
Daarnaast wordt de biodiversiteit in de wijk bevorderd. Samen met Vogelbescherming Nederland en Zoogdiervereniging is gekozen om duurzame inbouwstenen voor vogels en vleermuizen in de woningen op te nemen. Bovendien worden bewoners bewust gemaakt en gestimuleerd om de biodiversiteit te bevorderen. Zo ontvingen de nieuwste bewoners van Berckelbosch onlangs, bij de oplevering van hun nieuwe woningen, een vogelpakket samengesteld door Vogelbescherming Nederland en worden onder andere vogelsafari’s georganiseerd.
 


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken