Een project van

Start verkoop Chopin


De verkoop van deelplan Chopin, gelegen in de tuinwijk Berckelbosch in Eindhoven, gaat op donderdag 25 juli van start. Ballast Nedam Development is zeer verheugd met deze nieuwe mijlpaal in de gebiedsontwikkeling van Berckelbosch. Het plan omvat 20 energieneutrale vrijstaande en geschakelde villa’s in een zeer goed doordachte groene en bovenal ruim opgezette omgeving. Ballast Nedam Development werkt hierbij onder meer samen met Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging.

Berckelbosch
In Berckelbosch realiseert Ballast Nedam Development de komende jaren nog ongeveer 350 energieneutrale en Nul-op-de-Meter woningen. De wijk Berckelbosch kenmerkt zich onder andere door de ruime- en groene stedenbouwkundige opzet met een warme en tijdloze jaren ‘30 architectuur. De totale wijk bestaat uit 950 woningen. Berckelbosch is stedelijk gelegen nabij de stadsring van Eindhoven, dagelijkse voorzieningen liggen op loopafstand.

 

Architectuur
Het kenmerkende jaren ‘30 ontwerp is getekend door Weusten Liedenbaum Architecten uit Arnhem. De typisch jaren ’30 architectuur in dit plan kenmerkt zich door de extra hoge en steile kappen met diepe overstekken, luxe detaillering, zorgvuldige metselwerkaccenten en de wisselende goothoogten en dakoriëntaties. De statige topgevels en riante erkers dragen bij aan extra woongenot en een spraakmakend gevelbeeld.

 

Deelplan Chopin

De naam Chopin is niet per toeval gekozen. In dit deelplan zijn de kenmerken vertaald die zo belangrijk waren voor de befaamde componist en pianist Chopin; denk aan de subtiele nuances, de expressieve diepten, de technisch hoogstaande uitvoering en een symfonie aan innovaties. Chopin is gelegen aan groene long door Berckelbosch. De brede plattegrond geeft veel ramen met uitzicht op de tuin en de groene long in de wijk. Echt luxueus groen wonen, op fiets afstand van de stad.

 

Vijf verschillende woningtypen

Het plan bestaat uit geschakelde en vrijstaande villa’s in vijf verschillende woningtypen. De woningtypen hebben ieder een eigen kleurstelling door de subtiele verschillen in bakstenen. Door de brede kavels ontstaan ruime majestueuze woningen en prettige plattegronden waarin veel daglicht wordt ervaren. Door de lage kappen naar de privé-entreelaan te positioneren ontstaat een vriendelijke statige doorgang naar de achterliggende riante woningen, welke aan de groene long gelegen zijn. De verder van het hof gelegen woningen hebben typisch jaren ’30 kapvormen met doorgestoken kap en liggen prachtig verscholen aan een eigen oprijlaan. De brede achtergevel is zorgvuldig vormgegeven en sluit met de lage kappen en de vele gevelopeningen perfect aan op de aangrenzende groenstrook.

 

Duurzaamheid, Gezondheid en Biodiversiteit

Ballast Nedam Development hecht veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit. Zo zijn de woningen energieneutraal en dus zeer energiezuinig. De woningen zijn gasloos en uitgevoerd met lucht-water warmtepomp en hebben gemiddeld meer dan 20 zonnepanelen. Naast lage energielasten biedt dit bovendien het voordeel van extra financieringsruimte.Ook kan voor het ventilatieconcept Pure Air worden gekozen. Pure Air zorgt voor schone binnen lucht. Het filtert fijnstof en regelt een optimale luchtvochtigheid en bevordert hierdoor de gezondheid van de bewoners.

      

Daarnaast wordt ook de biodiversiteit in de wijk bevorderd. Samen met Vogelbescherming Nederland en Zoogdiervereniging is gekozen om duurzame inbouwstenen voor vogels en vleermuizen in de woningen op te nemen. Samen met de groene inrichting van de kavels en het behoud van volwassen openbaar groen, draagt dit bij aan het behouden en versterken van de biodiversiteit in de stad.

 

Prijzen en informatie

De koopsommen variëren van € 520.500 tot € 599.500 vrij op naam.
Meer informatie is te vinden op de website van Berckelbosch:
www.berckelbosch.nl

Voor aanvullende informatie en vragen kunt u contact opnemen met Van Santvoort Makelaars: nieuwbouw@eindhoven.vansantvoort.nl,  040-2692530.

 


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken