Een project van

Start verkoop Bach


De verkoop van deelplan Bach gelegen in de tuinwijk Berckelbosch in Eindhoven gaat op dinsdag 19 maart van start. Het plan omvat 40 energieneutrale- en gasloze stadswoningen in een groene- en kindvriendelijke omgeving. Berckelbosch is stedelijk gelegen nabij de stadsring van Eindhoven.

Berckelbosch
In Berckelbosch realiseert Ballast Nedam Development de komende jaren ongeveer 450 energieneutrale woningen. De wijk Berckelbosch kenmerkt zich onder andere door de groene stedenbouwkundige opzet en een warme jaren ‘30 architectuur. Voorzieningen zoals een supermarkt zijn op loopafstand bereikbaar. Deelplan Bach is gelegen tussen de Viool- en Cellostraat.

Architectuur
Het spraakmakende jaren ‘30 ontwerp is naar de hand van Luijten Smeulders Architecten uit Tilburg. In het ontwerp komt een sterke architectonische eenheid tot uiting. Dit wordt benadrukt in de luxe detaillering en het kleur- en materiaalgebruik. Daarnaast is de individualiteit van de afzonderlijke woningen benadrukt door toepassing van diverse elementen, zoals een uitgebouwde erker, een opliggend bloemkozijn en een sfeervolle luifel boven de voordeur. Kenmerkend voor deze bouwstijl zijn ook de extra diepe overstekken van het dak en de goten in combinatie met een steile kap.

Op de hoeken zijn ruime woningen toegepast met een torenaccent. Er zijn veel kozijnen voor extra daglicht. De woningen aan de koppen hebben een statige dwarskap en zijn voorzien van een herkenbare uitbouw waarin de trap is opgenomen. Deze woningen verspringen naar voren en hebben hierdoor een diepere plattegrond en sluiten hierdoor het blok mooi af. De erfafscheidingen zijn in stijl mee ontworpen.

Diverse woningtypes
Er zijn vier verschillende woningtypes opgenomen en bieden ruimte aan een brede doelgroep. Zo is er ruimte voor bijvoorbeeld jonge gezinnen met en zonder kinderen. Ook zijn er woningen waarin extra slaapkamers zijn opgenomen, wat dit woningtype bijzonder geschikt maakt voor grote gezinnen. De stadswoningen variëren in grootte en hebben een woonoppervlakte van ca.118 m² tot 163 m². Er is keuze uit woningen met een ligging van de achtertuin op het oosten en westen. De voortuinen zijn groen aangekleed met hagen en tussen de woonblokken zijn eigen parkeerplaatsen opgenomen, uit het zicht verscholen naast de woningen en achter de groene hagen. Via een achterom zijn alle tuinen en de berging bereikbaar. Verder zijn er verschillende keuzemogelijkheden om de woning nog meer naar de persoonlijke smaak in te richten.

Energiezuinigheid en Gezondheid
Ballast Nedam Development heeft duurzaamheid en gezondheid hoog in het vaandel staan. Vandaar dat deelgebied Bach nu al is voorbereid op de toekomstige duurzaamheidseisen en de aankomende energietransitie. De woningen zijn energieneutraal en daardoor extra energiezuinig. Dit zorgt voor lage energiekosten en biedt voordelen voor wat betreft de financiering. In het ontwerp is rekening gehouden met een goede isolatie van de gevels en zijn hoog rendement installaties opgenomen. Zo is er een lucht-water warmtepomp opgenomen in plaats van een gasgestookte cv-ketel. Zijn de daken voorzien van zonnepanelen voor het opwekken van hernieuwbare energie. Op de begane grond en de verdiepingen is vloerverwarming opgenomen voor extra comfort. Het gebalanceerde ventilatiesysteem zorgt voor een warmteretour, waardoor energieverlies door ventilatie wordt beperkt. Bij een viertal woningen is standaard Pure Air toegepast. Dit gezonde ventilatieconcept van Ballast Nedam Development zorgt voor een schonere binnenlucht. Zo wordt onder andere fijnstof gefilterd en een optimale luchtvochtigheid bereikt.

Prijzen en informatie
De koopsommen variëren van € 322.950 tot € 423.950 vrij op naam.
Meer informatie is te vinden op de website van Berckelbosch: www.berckelbosch.nl

Voor aanvullende informatie en vragen kunt u contact opnemen met Van Santvoort Makelaars: nieuwbouw@eindhoven.vansantvoort.nl, 040-2692530.


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken