Een project van

Vrije sector huurwoningen


Ballast Nedam Development heeft een Turnkey koopovereenkomst getekend voor de verkoop van in totaal 34 huurwoningen van het project ‘Berckelbosch’ (fase 5AC) in Eindhoven. In de wijk Berckelbosch zijn nu in het totaal ruim 400  woningen verkocht, waarvan er 100 gasloos en energieneutraal al zijn.

Om aan te sluiten bij de 17 doelen van de Verenigde Naties investeert Ballast Nedam Development flink in duurzaamheid, zo ook in Berckelbosch. Niet alleen op woningniveau, maar ook op gebiedsniveau. Voorbeelden zijn de aanleg van ledverlichting, het behoud van oude bomen in het gebied en de investeringen om klimaat adaptief te zijn.

“Ballast Nedam Development (BND) is verheugd samen met de belegger invulling te geven aan de 17 doelen van de verenigde naties. BND ontwikkelt in totaal bijna 1000 woningen in Berckelbosch. Onze duurzaamheidsambities sluiten zeer goed aan op die van de belegger. De uitgesproken jaren dertig architectuur en groene opzet vormen te samen de basis voor een gezonde samenleving”, zegt Onno Dwars, directeur Ballast Nedam Development.

Architectenbureau Luijten Smeulders is als architect betrokken bij dit deelproject en de verschijningsvorm woningen sluit aan op de gerealiseerde woningen van nabij gelegen deelplannen. De woningen zijn voorzien van goede isolatie,  luchtwarmtepomp, een warmte-terug-win- (WTW) en balans-ventilatiesysteem, laag temperatuur vloerverwarming en zonnepanelen op de daken. De woningen worden midden volgend jaar de duurdere vrije huurmarkt aangeboden.  

 

De eerste bouwhandelingen starten in december en zijn naar verwachting eind volgend jaar gereed,. Hiermee nadert het westelijk deel van Berckelbosch haar voltooiing en zo krijgt de wijk steeds meer vorm en levendigheid.


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken